Fragment uit levensboek

www.zinexprez.nl

EEN FRAGMENT

"Onder toezicht van de deurwaarder begonnen ze onze spullen naar buiten te dragen. Ik zag de keukentafel met alles er nog op naar buiten verdwijnen. Het sudderpitje wiebelend op zijn pootjes. Het gasstel, het peteroliestel, de stoelen, alles ging naar

buiten. De gloeiendhete potkachel werd door de mannen met grote wanten aan hun handen opgepakt. Brandend en al werd hij bij de rest van de spullen op straat gezet. De geluiden van het sjouwen, de harde stemmen van de mannen, de rokende potkachel. Wat gebeurt er toch allemaal? Waar moet ik nu slapen vannacht? Vragen die allemaal door mijn hoofd spookten, maar die ik niet uitsprak.

Ik brak toen ik zag dat mijn kastje op straat belandde. Het kleine kastje dat waarschijnlijk van oma was geweest en dat pa voor mij geelwit geschilderd had. Met een groot deel van mijn speelgoed er in werd hij gewoon tussen de spullen op straat gezet. In de grote berg op straat ontdekte ik ook mijn voetbalschoenen en mijn rode blikken brandweerwagen. Toen kon ik niets anders meer dan huilen. Alleen nog maar huilen. Geen gevoelens van schaamte of boosheid. Alleen een enorm verdriet om mijn speelgoed dat daar buiten op de stoep lag."

 

Uit 'Kinderleed', een verhaal in 'Mijn leven'.

Met toestemming van meneer Wim

-Disclaimer- Zinexprez © 2014 -Algemene voorwaarden-

Hilversum