27 mrt Gerrit Bruijnes

www.zinexprez.nl

'Maak je boekomslag zelf!'

Met het Open Source dtp-programma Scribus is dat goed te doen.

Lezing Gerrit Bruijnes - 27 maart 2017

(GAAT HELAAS NIET DOOR)

Gerrit Bruijnes heeft al bijna 100 titels op zijn naam staan, de meeste op het gebied van handleidingen bij computersoftware. Zijn carrière begon als docent Engels. Na ongeveer 15 jaar in het onderwijs ging hij aan het werk als freelance-docent in de IT. En daarbij kwam op zeker moment het auteurschap om de hoek kijken. Na een lange verbintenis met verschillende toonaangevende uitgevers, doet hij het tegenwoordig allemaal zelf: schrijven, lay-out en vormgeving, productie, marketing, distributie en uitgeven.

 

Inmiddels heeft hij ook enige titels van anderen uitgegeven (Ipaa Service). Tijdens deze avond vertelt hij iets over trends in boekomslagen en laat hij u zien hoe de omslag van een van zijn nieuwste uitgaven tot stand gekomen is. Hij gebruikt al vijf jaar Scribus, een Open Source-programma voor desktop publishing. Tijdens de avond is er ook kort gelegenheid vragen te stellen over het gebruik van Open Source programma’s. Wat zijn het, kunnen ze net zoveel als commerciële software en wie maken deze programma’s eigenlijk?

Hij schreef onder andere een boek over het zelf uitgeven van je eigen boek met daarin een complete cursus Scribus: Waar zit de kneep?

Locatie en tijdstip

Locatie: Zinexprez, Vaartweg 89 in Hilversum (gratis parkeren)

Om 19.15 uur is er ontvangst met koffie en thee.

De lezing is van 19.30-20.15 uur, vervolgens is er tot 20.45 uur de mogelijkheid om na te praten. Wie dat leuk vindt kan aansluitend meedoen aan de gratis Open schrijfavond.

 

Kosten

De lezing van Gerrit kost €10,00*, te betalen aan de zaal.

Leden van de Meetupgroep 'Schrijverscafé: schrijf dat boek!' kunnen de lezingen met korting bijwonen. Wil jij dat ook? Schrijf je dan in als lid. Lidmaatschap is gratis.

 

*De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

-Disclaimer- Zinexprez © 2014 -Algemene voorwaarden-

Hilversum