20 feb Helma van der Beek

www.zinexprez.nl

'Schrijver laat je horen'

Lezing Helma van der Beek - 20 februari 2017

Hoe je als schrijver met je stem ruimte in kunt nemen.

Schrijvers zijn vaak niet zo gewend om zich te laten horen. Toch wordt dat, ook door uitgeverijen, steeds meer van ze verwacht. Helma van der Beek is stemtherapeut en stembevrijder. Zij zal tijdens haar lezing stilstaan bij hoe je als schrijver je stem kunt (durven) gebruiken, ruimte in kunt nemen.

 

Helma studeerde Schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Naast haar werk als koordirigent en pedagogisch medewerker in de kinderopvang volgde ze diverse opleidingen op het gebied van stemwerk en op bewustzijnsvlak. In haar spaarzame vrije uren hield ze zich bezig met creatief schrijven. Sinds begin 2014 heeft Helma haar eigen bedrijf in werken met de stem: “Klankzee”. Ze is gefascineerd door de wonderlijke dingen die een stem kan.

 

Stembevrijding is een manier om jezelf hoorbaar en kenbaar te maken, vanuit wat er nu is, vanuit je authenticiteit. Schrijven is een manier om je te uiten, om contact te maken met wat er in je leeft. Het gebeurt vaak in stilte, in je eentje. Daar waar schrijven bij Helma makkelijk het effect had dat ze in haar hoofd verdween, zorgt stembevrijding ervoor dat ze bij zichzelf blijft.

Haar lezing gaat over contact; je laten klinken en gehoord worden. Je wilt graag gehoord worden en hoopt dat mensen naar je luisteren. Maar je hoopt ook dat wat je uitzendt de ander boeit en raakt. Wat hoort de ander als jij jezelf laat horen? Doordat de ander hoort en geraakt wordt, leren jullie beiden meer over jezelf. Stembevrijding is net als schrijven een voedend proces. Tijdens de lezing legt Helma het uit en laat het je ervaren.

(Wil je meer? Op 8 april organiseren Zinexprez en Klankzee samen een 'klank-voel-schrijfdag'. )

Locatie en tijdstip

Locatie: Zinexprez, Vaartweg 89 in Hilversum (gratis parkeren)

Om 19.15 uur is er ontvangst met koffie en thee.

De lezing is van 19.30-20.15 uur, vervolgens is er tot 20.45 uur de mogelijkheid om na te praten. Wie dat leuk vindt kan aansluitend meedoen aan de gratis Open schrijfavond.

 

Kosten

De lezing van Helma kost €10,00*, te betalen aan de zaal.

Leden van de Meetupgroep 'Schrijverscafé: schrijf dat boek!' kunnen de lezingen met korting bijwonen. Wil jij dat ook? Schrijf je dan in als lid. Lidmaatschap is gratis.

 

*De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

-Disclaimer- Zinexprez © 2014 -Algemene voorwaarden-

Hilversum