16 jan Ron Moerenhout

www.zinexprez.nl

'Blij met elke uitgever?'

Lezing Ron Moerenhout - 16 januari 2017

In het begin ben je al blij als je een uitgever vindt die je uit wil geven…

Ron Moerenhout schrijft al zijn hele werkzame leven naast zijn werk als communicatiemanager. Het begon met weblogs waarvan een selectie later ook is gebundeld en uitgegeven onder de veelzeggende titel 'Hoe is het met je boek?'.

 

In november 2016 kwam zijn vierde boek uit: bij Meulenhoff de Boekerij verscheen zijn reisverhaal 'Laatste boot naar Sint-Helena'. Het boek beschrijft de vijf dagen durende reis per postboot over de Atlantische Oceaan vanuit Kaapstad voordat Sint-Helena werd bereikt. Dit is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld en kan met recht het bekendste onbekende eiland genoemd worden. Sint-Helena was de laatste verblijfplaats van de Franse keizer Napoleon.

 

Tijdens de lezing gaat hij in op het vinden van een uitgever voor zijn eerste boek 'Gevlogen Paradijsvogels' dat uiteindelijk werd uitgegeven door uitgeverij Aspekt. Hij bespreekt de verschillen tussen een kleine uitgever en een gevestigde uitgeverij zoals Meulenhoff, de voor- en nadelen en het verschil in professionele begeleiding. En hoe zit het met de financiën? Moet je geld meebrengen om uitgegeven te worden, loop je binnen als je bij een grotere uitgeverij zit?

Locatie en tijdstip

Locatie: Zinexprez, Vaartweg 89 in Hilversum (gratis parkeren)

Om 19.15 uur is er ontvangst met koffie en thee.

De lezing is van 19.30-20.15 uur, vervolgens is er tot 20.45 uur de mogelijkheid om na te praten. Wie dat leuk vindt kan aansluitend meedoen aan de gratis Open schrijfavond.

 

Kosten

De lezing van Ron kost €10,00*, te betalen aan de zaal.

Leden van de Meetupgroep 'Schrijverscafé: schrijf dat boek!' kunnen de lezingen met korting bijwonen. Wil jij dat ook? Schrijf je dan in als lid. Lidmaatschap is gratis.

 

*De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.

-Disclaimer- Zinexprez © 2014 -Algemene voorwaarden-

Hilversum