Twitterworkshop

RECENSIE TWITTER WORKSHOP

Ooit had ik een Twitteraccount aangemaakt, maar door negatieve uitingen van bepaalde mensen over Twitter, deed ik er niets mee. Hedwig van Lier van uitgeverij Rheia had mij aanbevolen bij Corrie Gramser van @Zinexprez een Twitterworkshop te volgen. Het zou handig zijn nu mijn boek zover was om uitgegeven te worden. Met iets van tegenzin begon ik eraan.

Corrie is twee keer bij mij thuis geweest; de eerste keer hadden we de afgesproken anderhalf uur nodig om de oude Twitteraccount op te zeggen waar ik het wachtwoord van kwijt was. Een nieuwe maakten we aan, omslagplaatje en foto gezocht en te weten wat ik onder mijn naam wilde plaatsen als tekst. Hoe ik mensen, vooral schrijvers moest volgen. Ik was een Twitterleek en had haar begeleiding hard nodig om te leren hoe ik ermee moest omgaan. Wat belangrijk was, Corrie had veel geduld om mij te laten zien dat het op Twitter zo slecht niet was als anderen zeiden. Ik kreeg na die les twee weken nazorg wat betekende dat ik haar mocht bestoken met vragen. Ik leerde een foto toe te voegen bij mijn Twitterbericht en een privébericht te sturen.

De tweede keer leerde ik volgers te krijgen en hoe ik moest ontvolgen. Onder Instellingen zijn de knoppen te vinden. En natuurlijk had ik nog twee weken nazorg waarbij ik weer een beroep mocht doen op Corrie tijdens mijn gestoei om vooral met 140 tekens alles gezegd te krijgen. Al in al, ik heb plezier beleefd en profijt van mijn twee Twitterworkshops bij Corrie. Ik Twitter.


- Irma Grovell -

(Over een 1-op-1 twitterworkshop, 3 sept 2014)