Luisteren naar je pen

LUISTEREN NAAR JE PEN ©

Jezelf op een speelse manier aan het schrijven zetten. Dat is wat je leert tijdens de cursus 'Luisteren naar je pen'; een creatieve vorm van dagboekschrijven. Het gaat er niet om hoe goed je schrijft, maar dat je schrijft. Hoe mooi is het als het dan ook nog gaat over wat er voor jou toe doet? Al schrijvend besteed je aandacht aan je eigen verhaal en daarmee aan jezelf. 


Schrijven maakt je leven bijzonder

Met de grote variatie aan schrijfoefeningen die je krijgt aangereikt, zet je jezelf centraal: je gebruikt je pen als het ware als een ingang naar jezelf. Je staat stil bij herinneringen en bekijkt via je pen gebeurtenissen die jouw leven bijzonder maken. Erover schrijven geeft ruimte voor persoonlijke groei.  


Inhoud basiscursus

Het cursusprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Luisteren naar je pen, hoe doe je dat?
  • Verschillende schrijfoefeningen en werkvormen.
  • Werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal als inspiratiebronnen.
  • Op een creatieve manier je belevingswereld in kaart brengen.
  • Er wordt afwisselend alleen en in kleine groepjes gewerkt.
  • Om thuis verder te kunnen oefenen wordt er gewerkt met thuiswerkopdrachten.

De technieken die je leert kun je eindeloos herhalen. Dit zal helpen om de woorden ook na afloop van de cursus volop te laten stromen.


Inhoud vervolgcursus

In de vervolgcursus wordt ervan uitgegaan dat je bekend bent met de technieken van de basiscursus. We zetten deze technieken in om al schrijvend nog verder tot verdieping te komen bij jezelf.

Vrijblijvende introductieworkshop

Via één van de introductieworkshops kun je vrijblijvend kennismaken met 'Luisteren naar je pen'. Zo kun je zelf ervaren of deze manier van schrijven iets voor je is. De workshop zal je inspireren én verrassen! Op het aanmeldformulier vind je een overzicht van de data waarop deze workshop wordt aangeboden. Deelname kost €15,- per persoon.

© copyright cursus / certificering

De cursus 'Luisteren naar je pen' is ontwikkeld door Christine de Vries van Shodo. Zij heeft door heel Nederland mensen opgeleid om de cursus te kunnen geven. Corrie Gramser is zo'n Shodo gecertificeerde cursusleider.


Bij jou in de buurt
Spreekt de cursus 'Luisteren naar je pen' je aan, maar is Hilversum te ver weg? Kijk dan eens op de website van Shodo naar een cursus bij jou in de buurt. Ook leuk is het boek 'Dagboek als spiegel' van Christine de Vries. Hierin zijn veel oefeningen uit de cursus terug te vinden.

Introductieworkshop

*€15,-

Basiscursus

In 6 dagdelen *€215,-

Eén keer per week op een nader te bepalen plek in Hilversum.
of als

Driedaagse cursus *€315,-

Met twee overnachtingen in een mooie boerderij in Werkhoven.

Vervolgcursus

Driedaagse cursus *€315,-

Met twee overnachtingen in een mooie boerderij in Werkhoven.
*M.i.v. 01-01-2020 vrijgesteld van btw