Dialoog

DIALOOG

Regel voordat je aan de opdracht begint twee verschillende kleuren pennen. Een potlood en pen kan ook, zolang er maar een zichtbaar verschil zit in wat je schrijft.


Schrijfopdracht

Ga zitten op een plek waar ook andere mensen zijn en kies iemand uit waar je een ‘gesprek’ mee aan zou willen gaan. Kies een kleur pen waar jij het gesprek mee start, vanaf nu schrijf je alles wat jij zegt in die kleur. Verzin dan hoe de ander zou reageren, wat zou hij of zij zeggen? Schrijf dit in de andere kleur. Alle zinnen die de ander zegt, krijgen deze kleur. Schrijf zo een tijdje op wat er over en weer ‘gezegd’ wordt. Geef het gesprek een begin een midden en een eind. Rond het ‘gesprek’ af voordat jij of de ander zonder gespreksstof komt te zitten.

Je kunt deze opdracht op allerlei plekken uitvoeren. Zo kan de trein een leuke plek zijn. Kun je eindelijk eens een gesprek aangaan met die man of vrouw met wie je dagelijks in dezelfde trein zit, of een praatje aangaan met die jongen die er met zijn piercings zo angstaanjagend uitziet.

Een alsof gesprek in twee kleuren met je peuter of de hond kan natuurlijk ook…