Welles nietes

WELLES NIETES

Het raam waardoor we dingen bekijken is gekleurd door onze opvoeding en levenservaring. Het is onze houvast bij hoe we in het leven staan. Toch is het de kunst om dingen van meerdere kanten te blijven bekijken. Alsof je door de ogen van een kind bij het onderwerp stilstaat. Kinderen kunnen daarbij heerlijk vervallen in welles en nietes, vaak vanuit het gevoel en zonder het verder te onderbouwen.


Schrijfopdracht

Voor deze schrijfoefening stap je in de huid van Welles en Nietes. Alleen ga jij het wel onderbouwen en uitleggen. Kies hiervoor een uitspraak van iemand waar je graag wat langer bij stil wilt staan. Misschien iets wat recent tegen je gezegd is. Je schrijft hier twee monologen over; eentje door de ogen van Welles en eentje door die van Nietes. Probeer alles op te schrijven wat er in je opkomt, je hoeft het zelf niet met Welles en Nietes eens te zijn.


Onderwerpen

Leuke onderwerpen om Welles en Nietes op los te laten zijn citaten en one-liners van (bekende) mensen. Hier zit vaak een advies in of de mening van die persoon. Leuke citaten om uit te kiezen zijn te vinden op citaten.net


Ook leuk om Welles en Nietes een mening over te geven zijn de uitspraken op de inspiratiekaarten van Saskia de Bruin.